Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Nem og tilgængelig telefon til ældre og handicappede

Fastnet eller mobil? Hvad skal man vælge og hvilke fordele har man med mobilvalget?

 

Hvorfor vælge fastnet, når man kan få en mobil?

                                                 Og hvorfor er der så mange, der alligevel vælger faltastnettet?

Der er rigtig mange, der stadig køber fastnettelefoner.

Det kan være, at det er tanken om forandring, som er svær, for det er hvert fald mange ældre, der køber sig en ny fastnettelefon. F.eks. kunne det være fra producenten Doros sortiment af ældrevenlige telefoner.

Dem er der stadig et stort udvalg af, og mange af dem er præcist designede til ældre eller handicappede , der har problemer med motorikken, synet eller hørelse. Det har Doro faktisk specialiseret sig i.

Endelig er der også få Doro fastnettelefoner udviklet for  til lettere demente. De enkelte telefoner har specielle taster med hver deres funktioner.

Mange tror, at mobiltelefoni er noget indviklet noget. Mange funktioner der slet ikke er brug for og et hav af fejlmuligheder! Men der findes altså mobiltelefoner, der i al sin enkelhed slet ikke er indviklede og som er lette at gå til.

Doro mobiltelefoner, der er udviklet til kun at have de mest basale funktioner. Og som er yderst brugervenlige og som ikke kun er for ældre, men også for helt almindelige mennesker, som blot skal have en mobil uden de store funktionsmuligheder.

Der er mange forskellige priser på mobiler og de spænder bredt. Design er også et spørgsmål for sig selv. De allerfleste vil meget gerne have en følelse af stolthed, når mobilen trækkes frem. Den skal også bare kunne virke! Så pæn fremtoning og nemme funktioner er et krav fra mange ældre.

Og så er der selvfølgelig de funktioner som efterhånden, går op for den ældre generation, at mobilen nok har!

Kameraet!!

Altid med en, så man kan tage alle de øjebliksbilleder, man har lyst til. Og dele dem med venner og bekendte over facebook eller over MMS´en. En funktion mange har efterspurgt i de nemme Doro mobiler, og nu er det her så.

Det næste ønske er fra de ældre en ordbog i mobilen, så man kan SMS´e på den lette måde. Og det har enkelte producenter allerede fundet ud af. De andre er i gang med at finde ud af, hvordan man lige gør det! Også her er Doro med på vognen.

Udover de små lette funktioner, som de ældrevenlige mobiler har, er på mange af telefonerne en nødknap, ICE-funktioner og fjernhjælpsfunktioner. Det er for at sikre de ældre og deres pårørende en tryghed i hverdagen.

Har man sin mobil med sig er hjælpen altid nær! Ved et enkelt tryk på en knap kommer der hjælp! Og i mobilen kan der ligge oplysninger om helbredet , så der spares tid, hvis man skulle komme i nød. Alt vigtigt kan tastes ind i ICE - funktionen.

De fleste ældrevenlige mobiler kan også fjernstyres af venner eller bekendte, så de ældre kan få hjælp til at holde styr på mobilens funktioner.