Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

Ældrevenlige mobiltelefoner - hvad skal man vælge?

Der er rigtig mange ældrevenlige mobiler at vælge i mellem, så det første man skal gøre sig klart er hvilke behov, man skal have dækket.

Det kan være, at man ikke ser eller hører så godt længere, eller det kan være, at at fingermotorikken er, hvad den har været!

Der er på markedet mobiler, der dækker den enkeltes behov rigtig godt. De kan have store taster, god lyd eller skridsikker gummibelægning, så mobilen ikke tabes så let.

Der er ofte hos den ældre et helt almindeligt behov, bare for det helt enkelte. Få menuer og funktioner, der er lette at gå til.

Der er umiddelbart på markedet 4 meget enkle mobiltelefoner. Doro 326, Doro 334, Easy5+ og emporia LIFE plus.

Som altid er der kvalitet i designet af Doros mobiler!

 

Doro 326 er en mobil til den ældre, der kun vil foretage eller modtage opkald. Der er endda  4 direkte hurtigvalgstaster lige under displayet. Det er derfor muligt at ringe op blot ved et tryk på en tast. Den lille mobil har god lyd og et stort tastatur, der gør det nemt for den ældre svagtsynede, at se hvor man trykker. Den er pænt stor og let at holde på, idet den er firkantet i formen. Der er få enkelte menuer og funktioner på Doro 326.

Doro 334 har til forskel fra lillebror 326 en nødopkaldstast, hvis det skulle være nødvendigt. Det kan meget vel betyde noget for den ældre, at føle sig mere tryg i eget hjem. der er 4 forprogrammerede taster, man kan bruge til hurtigvalgstaster. Man kan endda skrive navn på mobilen, så man kan huske, hvem det er, man ringer til, ved hjælp af hvilken tast. Den har som forgængeren få lette menuer og funktioner. Bl.a. er den kompatibel med høreapparat. Det er en god ting, hvis man skulle være hørehæmmet.

Easy5+ er en meget simpel mobil. Der er på mobilen 5 hurtigvalgstaster, men der kan selvfølgelig ringes helt normalt også på tastaturet. det er en meget ældrevnlig telefon, der stort set ikke kan ret meget. Der er dog nødkald på mobilen og nummerviser. Man skal være opmærksom på, at når der skal forprogrammeres skal der benyttes en anden mobiltelefon, for at det kan komme til at fungere.

Derudover skal man vide, at mobilen er en lille tyk tingest. Den vejer 70 g, og kan bæres rundt om halsen eller håndleddet i en bærestrop.             

emporia LIFE plus er en meget enkel og ældrevenlig mobil. Faktisk er en   brugervejledning overflødig, så nem er den. Der er en funktion, som de ældre rigtig godt kan lide.  Nemlig nødkaldet. Derudover er tasterne store, og lyden særdeles høj. Den kan fjernbetjenes i telefonbogen, så venner og familie kan hjælpe til med at lægge numre ind. Den har en del funktioner, f.eks. lommelygte, telefonbog, alarm osv. osv.

Det her er de 4 helt nemme ældrevenlige mobiler. Men der er selvfølgelig mange andre at vælge imellem!

 Er det nødvendigt med et kamera - så er Doro kommet med indtil flere forskellige mobiler. Hvem kende ikke situationen, at man gerne vil have taget et øjebliksbillede af børnebørnene, og så har man ikke en mobil med kamera i hånden? Med slidefunktion eller som klaptelefon. Det vælger man selv.

Af sikkerhedsfunktioner har mange af de nye ældrevenlige mobiler fra Doro, nødopkald, ICE-funktion og fjernbetjening.