Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Nem emporia TALK premium mobil til ældre

emporia TALK premium mobil til ældre har store knapper og er renset for alle overflødige funktioner. emporia TALK premium mobil til ældre også er meget nem at bruge, de vigtigste funktioner er på siden af mobiltelefonen. Skal der skrives og sendes en SMS: tryk på knappen på siden af mobilen, tryk derefter OK og nu kan beskeden skrives - ingen besværlige menuer. emporia TALK premium mobil til ældre er specielt udviklet til ældre, som kun har behov for at tale i mobil, modtage og sende sms.


emporia TALK premium mobil til ældre har store knapper og det store display har let læselige karakterer på den brede skærm samt en kraftig højttaler, gør denne telefon ideel for alle, der har svært ved at benytte en traditionel mobiltelefon eller bare ikke gider sætte sig ind i en masse unødvendige funktioner. Eksempelvis bladrer man i telefonbogen med en pil op og pil ned – uden først at skulle ind i en eller anden menu. Og SMS sker ved at trykke på - SMS.


emporia TALK premium indeholder tillige funktioner som beskeder, kontaktoplysninger, vækkeur, lygte samt en udtræks nummer-plade, der trækkes ud i bunden af telefonen, hvor de fem, som man ringer mest til kan skrives. Disse fem nummer er gemt under tasterne 1-5, så der skal blot trykkes på eksempelvis tast 1 og emporiaTALKpremium ringer op. Tænd og sluk sker via en knap i siden af telefonen. Alt er udformet logisk og brugervenligt i denne mobil til ældre.

 emporia TALK premium mobil til ældre

 

Stemmestyret opkald fra fastnettelefonen

Vocally stemmestyret opkald er den nye nummersender som kan bruges sammen med en almindelig fastnettelefon til at foretage et stemmestyret opkald. Når røret løftes, høres en dansk stemme som siger ”navn der ønskes ringet til”, herefter skal du blot sige navnet, og Vocally stemmestyret opkald ringer op for dig. Du kan også ringe til andre numre ved at sige cifrene ét af gangen. Vocally stemmestyret opkald kvitterer ved at gentage tallet, og du ringer op ved at sige ”tast nummer”. Det er naturligvis en forudsætning at Vocally stemmestyret opkald først lærer navne og numre at kende. Indlæringen af Vocally sker via stemmestyringen og ved brug af telefonens taster. Der kan gemmes op til 40 stemmestyrede opkald på Vocally. Vocally stemmestyret opkald kan med fordel anvendes sammen med Super Bravo fastnettelefon, som har talende nummerviser, store taster og indbygget nødkald, som kan aktiveres fra fjernbetjeningen. Vocally stemmestyret opkald er specielt velegnet til svagsynede, blinde og til personer med svækket motorik.

Vocally stemmestyret opkald forhandles af Tele Call Danmark, som er specialist inden for tilgængelig telefoni til ældre og handicappede.

 

Ældrevenlig fastnet telefon

Maxcom Fastnet telefon med store taster er velegnet til ældre med svagsyn. Maxcom fastnet telefon er i et enkelt og tidløst design udført i gråt materiale og har 28*20 mm store taster som er sølvfarvede med 10mm store tydelige tal i sort. I displayet kan du se nummeret som du taster i 17mm stor størrelse. Maxcom fastnet telefon har medhør som kan til og frakobles under samtalen. Der er mulighed for at ringe til 3 forud valgte numre ved tryk på én tast. Der er også mulighed for at ringe til 10 forud valgte numre ved tryk på genvejstasten efterfulgt at +en af de store nummertaster. Lydstyrken er indstillelig i to niveauer. Når Maxzcom fastnet telefon ringer, er der samtidig en rød lys indikation på fastnet telefonen. Den enkle tydelige udførsel af Maxcom fastnet telefon gør telefonen særdeles nem at betjene, også for ældre med nedsat syn.

Maxcom fastnet telefon skal tilsluttes en almindelig fastnetforbindelse

MAXCOM fastnet telefon

telefon til demente

Demente har ofte svært ved at bruge en almindelig telefon fordi de ikke kan huske telefonnummeret til den de vil ringe til. For lettere demente kan almindelig kortvalgsnumre benyttes, men ikke alle med demens kan huske hvem kortvalgsnummeret tilhører.  Her kan en telefon som Bravo Foto i mange tilfælde løse problemet. På Bravo foto kan der ringes op ved et tryk på foto tasten efterfulgt af billedet under en af de store knapper på telefonen. Nogen demente kan ikke huske at de først skal trykke på foto, inden de trykker på billedet, og er det tilfældet er foto memory løsningen.

Med foto memory telefon til demente som har ekstra store knapper, kan demente ringe op ved et tryk på billedet. Foto memory er en nummersender som indsættes mellem den demens ramtes telefon og telefonstikket. Foto memory indkodes med de 9 vigtigste personer via tastaturet som er gemt bag et dæksel i bunden. Indsæt et foto af den indkodede person under plastik pladen på en af de store knapper og den demente er klar til at ringe.

Super Bravo - den talende telefon med nødkald

Bravo – en talende telefon med nødkald


Blindekonsulent roser telefon med nødkald, der med
klar stemme fortæller, hvem der ringer.


Tele Call Danmark, som for kort tid siden modtog årets IT Hjælpemiddelpris for mobiltelefonen Easy5, lancerer endnu en telefon, der i høj grad må siges at indfri firmaets løfte til forbrugerne om at levere ”Tilgængelig Telefoni”.

Super Bravo er ikke blot navnet på denne telefon. Det er præcis de ord, som blindekonsulent Anvör Polusen, fra Rønne gerne lader følge telefonen, når hun, der selv er svagtseende, bliver bedt om gode råd i forbindelse med valg af telefon: - citat ”Jeg er aldrig i tvivl om, hvilken telefon jeg vil anbefale, når jeg bliver spurgt, for der er ingen tvivl om, hvilken telefon der er den bedst egnede for blinde/stærkt svagsynede og svagt hørende personer, denne telefon kan simpelthen bare det hele, jeg taler ud fra egne erfaringer, da jeg selv er i besiddelse af denne veludviklede telefon, som SUPER BRAVO er”.
 
Det er nok heller ikke tilfældigt at Super Bravo telefon med nødkald kan findes i Hjælpemiddel Instituttets hjælpemiddelbase på Internettet. For med denne talende telefon med nødkald er der vitterlig god hjælp at hente for ældre mennesker, og ikke mindst personer med nedsat syn og hørelse eller problemer med bentøjet. Det klassiske problem med ikke at nå telefonen inden den ringer færdig, fordi bentøjet først skal varmes op, er ganske enkelt smart løst med denne telefon, idet opkald blot besvares ved ét tryk på den medfølgende fjernbetjening, hvorefter samtalen kan gennemføres håndfrit.

Super Bravo fungerer endvidere som nødkald telefon. Telefonens nødkald aktiveres direkte på telefonen eller via fjernbetjening, og ringer herefter til de op til 30 indkodede telefonnumre. Telefonen har som de øvrige telefoner i Tele Call Danmarks serie store taster, tydeligt display, høj lydstyrke og lyssignal.

Yderligere informationer kan indhentes på hjemmesiden: http://www.telecall.dk/

Talende telefon med nødkald