Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Jabra Stone 2 Stemmestyret bluetooth headset

Jabra Stone 2

Jabra Stone 2 er et bluetooth headset, hvilket betyder, at du ved hjælp af din mobiltelefon og en bluetooth forbindelse kan tage din mobiltelefonsamtale ved hjælp af Jabra Stone 2. Men nu hedder denne side trods alt ’Nem telefon’, hvorfor vi her vil komme med et par gode grunde eller 5 til, at Jabra Stone 2 er et rigtigt nemt og brugervenligt bluetooth headset!


  1. Stemmestyring: At styre dit bluetooth headset med din stemme – så bliver det vist heller ikke nemmere. Vil du tage opkaldet eller ligge ’røret’ på, er det blot en stemmekommando borte. Du behøver ikke engang ned i lommen efter din telefon, hvilket kan være en stor fordel for bilister og bevægelseshandicappede.
  2. 10 timers batteritid: Det er ikke særligt nemt at finde en oplader frem gang på gang, fordi at ens bluetooth headset nu igen er gået død for strøm. Det problem slipper man for med Jabra Stone 2, der har hele 10 timers taletid på det lille batteri. Og taler du ikke i dit bluetooth headset, bruges der praktisk taget intet batteri!
  3. Automatisk tilkobling: Når du tager Jabra Stone 2 på og tænder det, tilslutter dit bluetooth headset sig automatisk til din mobiltelefon. Du skal ikke sidde og nørkle med irriterede teknik, der bare ikke vil virke med Jabra Stone 2 – i stedet for kan du nøjes med at nyde samtaler i god kvalitet!
  4. Oplyser selv om batteri og forbindelsesstatus: Er dit bluetooth headset ved at løbe tør for batteri? Eller er forbindelsen til mobiltelefonen ikke helt god nok? I så fald skal Jabra Stone 2 nok selv fortælle det til dig, så du slipper for lige pludseligt ikke at kunne høre den, du snakker med.
  5. Udtaler navn på ringene person: Som eksempelvis bevægelseshandicappet kan det være svært at afgøre, hvem der ringer, hvis telefonen ikke ligger frit fremme. Det problem har Jabra Stone 2 bluetooth headset også løst: Når en person ringer, kan bluetooth headsettet udtale navnet på den ringende person, hvorefter det er nemt at afgøre, om det er et opkald, man er interesseret i at tage.


Jabra Stone 2 er et fantastisk godt bluetooth headset – og det er mere brugervenligt og nemmere at bruge end de fleste andre trods en lav pris på lige over tusinde kroner!

Jablocom GDP-04A GSM bordtelefon | Bordtelefon uden ledning

Jablocom GDP-04A GSM bordtelefon

Jablacom GDP-04A er en såkaldt GSM bordtelefon. Det betyder, at du kan indsætte et SIM-kort i telefonen, så du i stil med en mobiltelefon kan sende SMS-beskeder.

Fokus på brugervenlighed

Men med en telefon, hvor der er så mange funktioner, kan det være svært samtidigt at fokusere på brugervenligheden. Alligevel er brugervenligheden noget af det, Jablacom har brugt mest tid på med deres GSM bordtelefon – hvis brugerne ikke kan finde ud af at bruge den ellers fantastisk smarte GSM bordtelefon, har alle Jablacoms kræfter været lige skønne og spildte.
Brugervenligheden på GSM bordtelefonen Jablacom GDP-04A er eksempelvis mulig at spotte i forhold til telefonens menusystem – eller mangel på samme. I stedet for at lave et uoverskueligt menusystem, hvor det er så godt som umuligt at finde de ting, man leder efter, benytter Jablacom GSM bordtelefonen sig af så få ikoner som overhovedet muligt med genvejs-taster i stedet.

Integration med Outlook

Med netop denne GSM bordtelefon fra Jablacom kommer også en anden smart funktion; installerer du telefonens medfølgende software på computeren, har du mulighed for at synkronisere de kontakter, du allerede har på computeren, til din telefon.
På denne måde slipper du for at bruge timer på at skrive kontaktinformationer og numre ind i telefonen, men kan i stedet med få museklik – såfremt dine kontakter allerede er at finde i Microsoft Outlook – få alle dine kontakter over på din GSM bordtelefon. Dét er brugervenlighed i en nøddeskal!

 

Ekstra tilbehør

For yderligere at gøre GSM bordtelefonen Jablacom GDP-04A nem at bruge, er det også muligt at købe ekstra tilbehør til telefonen. Eksempelvis kan du til din GSM bordtelefon anskaffe dig et trådløst headset, hvorved du kan snakke håndfrit med alt og alle.
Derudover er det muligt at anskaffe din GSM bordtelefon i udgaver både med og uden analoge porte – i det hele taget køber du ikke bare endnu en telefon med en GSM bordtelefon som Jablacom GDP-04A – du har i høj grad mulighed for selv at bestemme, hvilken telefon, du køber!

Nødkald fra fastnettelefonen | Super Bravo Plus nødkald telefon

Super Bravo Plus Fastnettelefon med nødkald

Super Bravo Plus er den nye fastnettelefon med nødkald.
Nødkaldet kan enten aktiveres direkte på telefonen eller fra den medfølgende fjernbetjening, som også kan anvendes til at besvarer et opkald (når opkaldet besvares med nødkald fjernbetjeningen, besvares det i håndfri tilstand med god høj lyd). Nødkald fjernbetjeningen har en snor så den kan bæres om halsen og nødkald fjernbetjeningen er stænktæt så den kan tages med på badeværelset, hvor mange ældre falder og har brug for sit nødkald for at tilkalde hjælp. Fjernbetjeningen har en rækkevidde på ca. 40 m. indendørs men afprøv om det virker der hvor der er brug for det. Der kan tilkobles op til 30 telefonnumre til nødkaldet. Super Bravo Plus kræver kvittering for nødkaldet, i modsatte fald vil telefonen afbryde nødopkaldet efter 1 min og nødopkaldet bliver sendt til den næste person.
Med op til 30 modtagere af nødkaldet, er der stor sikkerhed for at nødkaldet modtages og de nødvendige aktiviteter kan igangsættes. Nødkald telefonen er et glimrende alternativ til nødkald fra kommunen som kræver at kommunen visiterer borgeren til nødkaldet.

Super Bravo plus fastnettelefon har talende nummerviser, så telefonen kan sige navnet på den som ringer. Navnet skal være indtalt i telefonbogen og vis nummer tjenesten skal være aktiveret hos teleudbyderen. Er navnet ikke indtalt i telefonens telefonbog, siger den telefonnummeret ciffer for ciffer. Der er to store ét tryks kortnumre hvor der kan indsættes billede af personen som er indkodet.
Super Bravo Plus nødkald telefon koster 998,- og er uden abonnement. Se den her.

Doro fastnettelefoner og mobiltelefoner til ældre og handicappede

Doro har igennem mange år sat særligt fokus på mobiltelefon til ældre og andre med nedsat funktionsevne, f.eks. også produkter, der gør det muligt for folk med Alzheimer’s at ringe til deres nærmeste. Det er det samme fokus, man også finder på flere danske hjemmesider, som f.eks. TeleCall.dk, der specialiserer sig i enkle telefoner til bl.a. ældre og handidappede. Her føres et bredt udvalg af Doro mobil - og fastnettelefoner. En Doro mobiltelefon til ældre er svensk innovation kvalitet fra doro. En bestemt telefon, Doro PhoneEasy 410gsm, blev vist på verdensudstillingen Expo messne i shanghai. Svenskerne viste i deres pavillion mange eksempler telefoner, som kan være medvirkende til at livskvaliteten. Doro PhoneEasy 410gsm mobiltelefonen til ældre var i godt selskab og på lige fod med nogle af de mest succesfulde virksomheder fra Sverige som Tetra Pak, Volvo og IKEA. En Doro mobiltelefon kan fås i mange lande, og blev f.eks. fornylig introduceret i New Zealand.

Hver Doro mobiltelefon er en brugervenlig, nem mobil til ældre, der er bygget og testet til netop denne gruppe.
Doro mobiltelefoner til ældre er har derfor et relativt stort display med god kontrast, stor tekst og store taster, med indbyrdes afstand, så de er lette at se og bruge. En Doro mobil til ældre vil også blandt andet have en langt enklere menu end andre mobiltelefoner, der henvender sig mod yngre mennesker.
Flere Doro mobiltelefon til ældre er også velegnede for hørehæmmede, også når telefonen skal bruges sammen med høreapparat. Doro PhoneEasy 410gsm mobiltelefon til ældre give mulighed for at få en ekstra høj ringetone og ekstra høj lydstyrke under samtale. Der er i doro Phoneeasy 410gsm indbygget teleslynge ved højttaleren, så interferens og støj undgås når mobiltelefonen bruges sammen med høreapparater. Når høreapparatet indstilles på ”T” , aktiveres høreapparatets indbyggede telespole, som opfanger lydsignalet fra Doro mobiltelefonen direkte, i form af magnetiske lyd signal fra teleslyngen. Lyden opfanges effektivt og nemt af høreapparat.

Ældre med gigt har ofte besvær med at bruge telefoner, der ikke er konstrueret til denne gruppe ældre. Dette behov imødegåes af Doro fastnet og mobiltelefoner. En Doro mobil til ældre egner sig oftest også for gigtramte i alle aldre. Det betyder meget, at tasternes er større end på andre telefoner og dermed lettere at betjene for enhver. Mange gigtramte har det problem med mobiltelefoner, at de er svære at holde om, fordi de er for glatte. Mange Doro mobiltelefoner til ældre er belagt med et gummi blødt materiale, der gør at telefonen er langt lettere at holde fast på. Mange Doro mobiltelefoner til ældre har taster af gummi, så de er mere behagelige at trykke på.

Doro Mobiler imødekommer ældres behov for mobiltelefoner udviklet til ældre. Telefonerne har få og ikke for komplicerede indstillinger. Med en telefon fra dorol, der har en enkel menu, bliver det langt lettere at telefonerer. Doro mobiltelefon til ældre fås i en version, hvor mobiltelefonen kun kan ringe op og modtage opkald. Der findes også Doro telefoner med nødkald og vækkeur med flere alarmer daglige dagligt. I det hele taget præsenterer serien af Doro mobiltelefoner en glidende skala op mod en mobil til ældre, der har både sms, mms, FM-radio med mere. Det er nu let for enhver at finde en telefon til ældre, der passer til det individuelle behov. Og det samme gælder i det brede udvalg af Doro fastnettelefoner.

doro memoryplus 309dp nummersender med fototaster til fastnet

doro memoryplus 309dp nummersender med fototaster

Doro memoryplus 309dp er en enkel nummersender med fototaster.
Helt enkelt kan der ringes op, ved at løfte røret på telefonen og trykke på billedet af den person som man vil ringe til på nummersenderen. Doro memoryplus 309dp nummersender kan bruges sammen med alle almindelige fastnettelefoner. Installationen af doro memoryplus 309dp sker ved at afmonterer det lille rj11 stik bag på fastnettelefonen og indsætte stikket i doro memoryplus 309dp nummersender. Herefter indsættes den medfølgende ledning mellem fastnettelefonen og doro memoryplus 309dp nummersender. Telefonnumrene gemmes på doro memoryplus 309dp ved hjælp af tasterne bag på nummersenderen. På nummersenderens taster, kan der indsættes billeder af de personer som der er indkodet. Dette gøres ved at løfte dækslet at på nummersenderens taster og indsættes et billede af personen. Tasterne på doro memoryplus 309dp nummersender, er markeret med 1 – 6 når man modtager nummersenderen.
Som alternativ til at indsætte billeder, kan der limes forskellige effekter på tasterne på nummersenderen fra doro. 
F.eks. kan der limes et stykke sandpapir på en tast som ringer på til sønnen som er tømre, og et stykke blødt stof på en tast som ringer til datteren som er syerske. Det er kun fantasien som sætter grænser for hvad der kan lims på tasterne.
Doro memoryplus 309dp er forsynet med batteribackup, så telefonnumrene som er gemt på nummersenderen, gemmes selvom den ikke er tilsluttet telefonlinjen. nummersenderen kan dermed også klargøres helt hjemmefra, inden man besøger forældre, bedsteforældre eller andre som man vil hjælpe med at tilslutte doro nummersenderen.   Det kan være en fordel at klargøre doro nummersenderen hjemmefra, hvis den skal installeres hos en ældre dement, fordi de let kan bliver forvirret og utrygge ved at man roder med teknikken.