Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Nye brugervenlige mobiltelefoner fra Doro

Nye brugervenlige mobiltelefoner fra Doro

Doro mobiltelefoners særlige kendetegn er: enkle at bruge, tydelig lyd og letlæseligt display. Disse kendetegn gør, at en Doro mobiltelefon er befriende enkle at bruge. Og der er noget om snakken. Nedenfor vil jeg kommentere på nye Doro mobiltelefoner.

Doro lancerede i sidste måned tre nye brugervenlige mobiltelefoner – Doro 505, Doro 510, der er klar på det danske marked. Og Doro 515 der kommer til Danmark i Januar –Den nye 500-series Mobiltelefoner fra Doro har alle det til fælles, at mobiltelefonernes funktioner er blevet væsentligt forbedret med større skærm, bedre lydkvlalitet og en bedre telefonguide for blot at nævne nogle. Samtidig drejer det sig om forskellige typer mobiltelefoner både, når vi taler pris og funktioner. Der er den helt billige mobiltelefon med enkle funktioner til de dyre og mere avancerede mobiltelefoner, der både har kamera, mms funktion og Bluetooth.

Hvis vi starter med Doro PhoneEasy 505, så er det måske den skrabede udgave, men tro det eller ej, Doro 505 mobiltelefonen lever stadig op til Doro mobiltelefonernes særlige kendetegn: enkel at bruge, tydelig lyd og letlæseligt display. Som alle andre mobiltelefoner fra Doro, så er brugervenligheden i top. De letlæselige taster og farvedisplayet gør, at den billige model i Doro mobil - 500 serien er værd at holde øje med, hvis man ikke vil have ekstra funktioner, som mms Bluetooth og kamera. Især hvis du blot skal have en enkel mobiltelefon, der imødekommer de behov du har, hvis du har nedsat hørelse eller syn. Doro kalder selv Doro 505 en god begyndermodel, og det har de så sandelig ret i – få og overskuelige funktioner.

For Doro PhoneEasy 510 mobiltelefonen gælder det, at den ligesom med Doro 505, at den har et letlæseligt display og en god tand. På Doro 510 er der bare skruet en tand op – med ekstra stor farveskærm og yderligere forbedring af lydkvaliteten og tastaturet. Derudover har Doro 510 mobiltelefonen indbygget en inteligent ordbog til sms-funktionen og en genvejstast til sms-funktionen. Med Doro 510 kan det altså ikke blive lettere at skrive sms-beskeder. Efter at have testet Mobiltelefonen Doro 510, må jeg konkludere, at mobiltelefon, på trods af ekstrafunktionerne stadig lever op til Doro mobiltelefonernes natur – mobiltelefonen er enkel at bruge.

Det sidste skud på stammen er Doro 515 med mms-funktion og kamera, som ikke er kommet til Danmark endnu. Men der er noget at glæde sig til. Doro phoneEasy 515 er udviklet, fordi Doro oplever at flere og flere ældre efterspørger muligheden for at kommunikere via mms. dertil kommer, at kamerafunktionen i Doro 615 er blevet velmodtaget af den målgruppe, der ikke er vant til at bruge kamera. Og Doro 515 mobiltelefonen er da også udvklet med særligt blik på personer, der ikke er vant til at tage billeder og sende mms.

 

Panasonic 2511 – billig, enkel og moderne designet trådløs telefon.

Panasonic KX-TG2511NEM

Moderne og brugervenlige trådløse telefoner findes i mange varianter og dækker forskellige behov, og Panasonic 2511, befinder sig i den lette prisklasse for moderne trådløse telefoner


Som jeg skrev i mit sidste blogindlæg, så er en fastnettelefon ikke bare en fastnettelefon. Det samme gør sig gældende for trådløse telefoner, så en trådløs telefon er ikke bare en trådløs telefon. Trådløse telefoner kommer i lige så mange afskygninger, som jeg kan nå at skrive trådløs telefon i mine blogindlæg om trådløse telefoner. Netop derfor vil jeg i mine næste blogindlæg skrive om forskellige typer af trådløse telefoner fra blandt andet Siemens Gigaset og Panasonic.

I Blogindlæggene vil jeg fokusere på, hvorfor og hvordan trådløse telefoner fra Siemens Gigaset og Panasonic er moderne trådløse telefoner, der også er nemme og brugervenlige trådløse telefoner, og ikke mindst hvilke behov telefonerne dækker. Den første trådløse telefon, jeg vil betegne som en brugervenlig og nem trådløs telefon er en Panasonic 2511.

Panasonic 2511 befinder sig, som jeg nævnte i indledningen til dette indlæg i den billige ende af skalaen for moderne trådløse telefoner, og den kan da også fås til en pris a sølle 349,-. Derfor må den kandidere til titlen bedst til prisen for trådløse telefoner. Panasonic 2511 er enkel og universel i sit design og bygger på den seneste teknologi, der gør denne trådløse telefon fra Panasonic helt unik. Panasonic 2511 har blandt et indbygget fejlsystem, der giver bedre samtale og sikrer, at den trådløse telefon ikke bliver afbrudt. En 1,4 tommers LCD skærm, et tastatur med lys og et håndsæt med indbygget højtalerfunktion gør samtidig Panasonic 2511 til en brugervenlig moderne trådløs telefon.

Panasonic 2511 kan derfor betegnes som en trådløs telefon, der både er moderne i sit design og nem at bruge. Hvis du vil vide mere om moderne, brugervenlige trådløse telefoner, så kan du læse mere her eller følge med her på bloggen.

Huawei Sonic - en billig og brugervenlig SmartPhone og den første på grønlandsk

SmartPhone med Grønlandsk menu

Huawei Sonic - en billig og brugervenlig SmartPhone og den første på grønlandsk

I sidste uge skrev jeg om, hvordan man skaber en brugervenlig fasnettelfon. I denne uge er det Smartphones nærmere betegnet brugervenligheden i en Hauawei Sonic Smartphone, der udover at indeholde den nyeste teknologi også er den første SmartPhone på grønlandsk.

Brugervenlighed i en SmartPhone er mange ting. For nogen er et vigtigt, at man kan bruge en SmartPhone på sit modersmål. For andre er det vigtigt, at funktionaliteten er i top. For andre igen er det vigtigt, at man får en billig Smartphone, der stadig er yderst funktionel og brugervenlig – på trods af prisen.

Huawei Sonic er en smartphone, der kan dække alle ovennævnte målgruppers behov for, hvad en smartphone skal kunne. En Huawei Sonic har tekniske funktionaliteter, der gør at enhver kan bruge en Smartphone, og så er det verdens første Smartphone med grønlandsk sprog. At Huawi Sonic kan leveres med grønlandsk software kommer måske kun grønlænderne i Danmark til gode, men Tele Call, den danske forhandler, af den grønlandske udgave af Huawei Sonic gør meget ud af at levere enkle og brugervenlige til alle også til grønlændere, der helst vil bruge en smartphone på deres modersmål.

Brugervenlighed i top også for ældre – men måske især for dem med fumlefingre
Og netop enkelthed og brugervenlighed får man meget af med Huawei Sonic Smartphone, der må siges at kandidere til titlen ”Bedst til prisen” inden for Smartphones. På trods af at Huawei Sonic er en billig lavpris Smartphone har den en lang række funktioner man ellers kun finder i de dyreste Smarphones. Og for ældre og fumlefingerede kan følgende nævnes:

• Turn By Turn navigation, der sikrer nem navigation mellem funktionerne
• Mulighed for trådløst hotspot, så der er nem adgang til Internettet

Sidst men ikke mindst leveres Huawei Sonic med den seneste Android 2.3 ”Gingerbread” opdatering, der har følgende enkle og brugervenlige funktioner, der er særligt egnede til ældre:

• Rektangulære taster på tastaturet, der er nemmere at ramme på touch skærmen end tidligere android udgaver.
• Større mellemrum mellem tasterne, der sikre at selv den mest fumlefingrede kan ramme de rigtige taster.

Hvis du vil læse mere om den første smartphone på grønlandsk og Huawei Sonic, kan du klikke på linket for at læse mere om Verdens første Android Smartphone på grønlandsk.

ClicktoPhone nyt hjælpemiddel til Android Smartphones

ClickToPhone med Androir Smartphones

Der er godt nyt til handicappede med lavt funktionsniveau, som er vilde efter at komme i gang med at bruge en Android Smartphone. Det er det irske firma ClickToGo, der netop udviklet en boks med indbygget Bluetooth – teknologi, som kan forbinde en fjernbetjening med en android SmartPhone.

Da det er revolutionerende at personer med høj funktionsnedsættelse kan komme i gang med at bruge Smartphone selv, vil vi naturligvis komme med en beskrivelse af, hvordan ClickToPhone kan anvendes her på siden.

ClickToPhone er et specielt telefonhjælpemiddel udviklet til handicappede med et meget lavt funktionsniveau.


Til ClickToPhone kan man vælge at bruge hvilken som helst fjernbetjening – det kan være en 0/1 kontakt eller en pusteknap. Det vil sige, at personer, der har så lavt funktionsniveau, at de ikke kan bruge touchscreen har mulighed for at bruge en smartphone – blot ved tryk på en knap, fordi ClickTophone via bluetooth teknologien giver adgang til en smartphones funktioner.

Fra mobilholderen på kørestolen og ud til hele verden

Overskriften skal tages bogstaveligt, fordi brugervenligheden er virkeligt tænkt igennem i udviklingen af ClickToPhone – lige fra de tekniske detaljer til de praktiske problemer i hverdagen. Der medfølger således en holder, der kan monteres på selve kørestolen, så smartphonen kan placeres, så brugeren let kan se skærmen og få et vindue ud til verdenen. Når telefonen er monteret er det ingen sag at komme i gang med at bruge en smartphone. Det er nemt for den handicappede at navigere i menuerne, ved blot et klik på en knap kan man finde kontakter i telefonbogen, ringe op, modtage opkald, sende sms-beskeder og sågar opdatere sin profil på sociale medier som facebook og twitter.


Indtil videre kan ClicktoPhone bruges til HTC Wildfire S, og producenten tester i øjeblikket, hvordan ClicckToPhone kan bruges til en række Samsung telefoner. Vi holder dig naturligvis opdateret.

Se mere om ClickToPhone til android Smartphone Her

Jabra Freeway Bluetooth speakerphone med stemmestyring

Jabra Freeway

Her på Nemtelefon.dk fokuserer vi på nemme og brugervenlige telefoner og lignende apparater. Derfor er det kun logisk at skrive en smule om danske Jabras nyeste bluetooth speakerphone ved navn Jabra Freeway.
Netop Jabra Freeway er nemlig takket være et par smarte funktioner utroligt nem at benytte – her kommer vi med 5 af grundene dertil!

  1. Kan tilsluttes 2 bluetooth enheder: Vil du både bruge Jabra Freeway til at snakke i kombination med din mobiltelefon og til at høre musik med eksempelvis en bluetooth-radio? I så fald kan det sagtens lade sig gøre, da Jabra Freeway bluetooth speakerphone tillader to enheder at koble sig på med bluetooth samtidigt. Det sker helt automatisk – du skal ikke i gang med at rode med indviklede indstillinger!
  2. Mikrofon og højtaler samtidigt: Nogle billigere bluetooth speakerphones kan udelukkende benyttes som højtalere, hvorved du stadigt skal have mobiltelefon tæt ved dig – sådan er det heldigvis ikke med Jabra Freeway. Med hele 2 indbyggede mikrofoner kan Jabra Freeway ikke alene optage din stemme, men baggrundsstøj bliver også sorteret væk, så personen du snakker med nemt og tydeligt kan høre dig.
  3. Tænder og slukker automatisk: Opsætter du Jabra Freeway i et rum eller i din bil, slukker og tænder anlægget helt af sig selv. Når du går ind i eksempelvis rummet, tænder anlægget, men når du går ud igen slukker det også selv. Det er super nemt, og du behøver aldrig at tænke på strømforbrug på denne måde.
  4. Fantastisk batteritid: Og nu vi snakker om strømforbrug er det også værd at nævne, at Jabra Freeway har en vejledende batteritid på hele 40 dages standby og 14-15 timers taletid. Det betyder, at der i praksis går flere uger imellem en fuld opladning er nødvendigt! Dét er nemt og værdsat af mange!
  5. Oplad i cigarettænderen: Har du placeret Jabra Freeway i din bil, kan du oplade apparatet ved hjælp af cigarettænderen. På den måde slipper du for at tage din bluetooth speakerphone indenfor, hvor en irriterende på- og afmontering er nødvendig gang på gang.


Jabra Freeway er et fantastisk nemt apparat som både travle bilister og eksempelvis bevægelseshandicappede med fordel kan benytte.