Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

Headset til mobiltelefoner

Et headset er en af to ting:

  • Enten små ørepropper, der kan afspille din musik eller din samtale, der kan tages på inde i øret.
  • En bøjle med ”hylstre” til øret, der tages på uden på øret.

Pointen med et headset er, at du kan høre din musik eller snakke med en person uden at alle kan høre med, eller uden, at du samtidigt skal holde telefonen op til øret. Mange unge bruger i dag headsets til netop at høre musik i busser og toge, mens telefonsælgere bruger headsets til at snakke med de potentielle kunder.


Et headset i ordentlig kvalitet koster fra et par hundrede kroner og op og kan nemt anskaffes både på nettet og i fysiske butikker. De fleste større mærker indenfor computertilbehør har en del headsets at vælge imellem, hvorfor det er muligt at finde et headset, der passer netop til dine behov.
Headsets, der med en bøjle er monteret oven på hovedet, er typisk også udstyret med en mikrofon, hvorved samtale både bliver ubesværet og i utrolig høj kvalitet i forhold til en almindelig telefon.

Det samme kan ikke siges om headsets, der går ind i øret, hvilke også går under navnet in-ear headsets (i-øre headsets) – her er det stadigt nødvendigt at holde ens telefon tæt på hovedet for at opretholde en tilfredsstillende samtale.
Til de fleste mobiltelefoner medfølger i dag et skrabet headset, der dog næsten ikke kan betale sig at beholde. I stedet for vil en investering på et par hundrede kroner i et ordentligt headset altid være at anbefale.