Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

Forstærkertelefon med teleslynge

En almindelig fastnettelefon med ekstra kraftig forstærkning, kaldes en forstærkertelefon. En forstærkertelefon gør det muligt for mange tunghører, at høre telefonsamtalen uden brug af høreapparat. En forstærkertelefon med teleslynge i telefonrøret gør det muligt at overfører lyden til høreapparatets telespole via teleslynge signalet. For høreapparatet kan opfange teleslyngesignalet fra en forstærkertelefon med teleslynge, skal høreapparatet sættes på teleslyge, enten via en knap på høreapparatet eller på fjernbetjeningen til høreapparatet.
Hvis du vælger en forstærkertelefon med teleslynge, er der dermed mulighed for at lytte til telefonsamtalen akustisk direkte i telefonrøret med ekstra høj lyd, eller at lytte til telefonsamtalen gennem dit høreapparat, som opfanger signalet fra teleslyngen i telefonrøret.
Når høreapparatet er indstillet til teleslynge, kan mikrofonen i høreapparatet frakobles, hvilket kan være en fordel, fordi baggrundsstøjen som mikrofonen i høreapparatet opfanger, er helt væk, når mikrofonen i dit høreapparat er frakoblet. En forstærkertelefon fås med flere niveauer af forstærkende lyd. BIGTEL forstærkertelefon har meget trinløs forstærkning. Det vil sige at denne forstærkertelefon har en BOOST knap og så kan lyden trinløs reguleres. Hvis man ikke har høreproblemer skal man virkelig passe på med BOOST knappen, da den på BIGTEL forstærkertelefon forstærker lyden på højste niveau med 40 dB. Har BOOST knappen været brugt under en samtale nulstilles BOOST funktionen når samtaleen er slut og telefonrøret lægges på. Det er for at sikre, at lyden ikke er for høj hvis andre vil bruge denne forstærkertelefon. Så er det ekstra kraftig og høj lyd man har brug for er BIGTEL forstærkertelefon med teleslynge et virkelig godt bud.