Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

Find den rette fastnettelefon med nummerviser

Markedet for fastnettelefoni er i hastig ændring. Der er et par overvejelser du skal gøre dig, før du køber en fastnettelefon. I samme omgang kan du tage alle dine telefonibehov op til overvejelse og vurdere, hvilken løsning, der passer dig bedst. I denne artikel ser vi nærmere på fastnettelefoner samt fordele og ulemper ved at skifte til mobiltelefoni.
En fastnettelefon til ældre skal opfylde flere krav. Blandt kravene er, at telefonens forside skal være udstyret med store, tydelige knapper, mens skærmdisplayet kun skal indeholde relevante og letlæselige informationer.
Kort sagt skal brugervenlighed og enkelthed være i højsædet, mens fokus er telefonens vigtigste funktion: Indgående og udgående opkald.
Lyden spiller også en stor rolle. Faktorer som lydkvalitet og lydstyrke bør være i højsædet, når den bedste fastnettelefon til ældre skal findes. De fleste ældre oplever, at hørelsen bliver dårligere med tiden, og derfor er det vigtigt, at lydstyrken let kan justeres til et passende niveau.
Det er vigtigt den fastnettelefon du vælger er udstyret med en nummerviser. En fastnettelefon med nummerviser skaber en stor tryghedsfornemmelse, da alle indgående opkald kan identificeres, med undtagelse af opkald fra telefoner, hvor vis nummer er slået fra. Du ved med andre ord altid hvem der ringer.

Mobiltelefon eller fastnettelefon
De seneste år har flere og flere ældre udskiftet deres fastnettelefoner med mobiltelefoner. Der er dog en række overvejelser du skal gøre dig, før du skifter din fastnettelefon ud med en mobiltelefon.
Først bør du undersøge, om der er tilstrækkelig mobildækning i dit område. Hvis dækningen ikke er tilstrækkelig, eller ustabil, bør du klart vælge en fastnettelefon. Mange oplever også, at kvaliteten ofte er bedre med en fastnettelefon, i forhold til en mobiltelefon.
Du bør også sammenholde prisen på dit nuværende fastnetabonnement med de udgifter, der er forbundet med et mobilabonnement. Det er klart, at man ikke bare skal skifte for at skifte, men at der både skal være økonomiske og praktiske fordele ved et skift.
Hvis du mener din nuværende fastnetløsning fungerer meget godt, så er der heller ingen grund til at skifte. Rigtig mange ældre foretrækker stadig fastnettelefonen, fordi man altid ved hvor den er, og fordi den virker, når mobiltelefonen går i stykker.