Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

En brugervenlig og nem fastnettelefon

Hvordan skaber man en brugervenlig fastnettelefon? Er der overhovedet mere, man kan gøre, taget i betragtning af en fastnettelefons allerede simple udformning? Ja – det er der i høj grad!

En fastnettelefon er ikke bare en fastnettelefon, men i stedet for findes der forskellige modeller med evigt skiftende målgrupper. Mens nogle grupper ønsker en bordtelefon, der designmæssigt passer perfekt til resten af huset, er der andre grupper, der tænker udelukkende på den praktiske værdi af telefonen. Også nostalgiske mennesker, der ønsker en retrotelefon (retro-fastnettelefon), er det muligt at finde rundt omkring i det danske landskab.

Stor gruppe af ældre
Men der er også en stor gruppe af ældre mennesker, der ønsker en simpel og brugervenlig fastnettelefon. Dette opnår producenterne ved at væld af små funktioner og tilføjelser, såsom:

  • Teleslynge. Mange fastnettelefoner til ældre kommer i dag med teleslynger, hvilke lader høreapparater ”opsamle” lyden fra røret i højere grad end normalt, hvilket gør det utroligt nemt for den ældre at føre en samtale med fastnettelefonen.
  • Billedknapper. 3-4 knapper på fronten med billeder på i stedet for numre, er det også muligt at finde på nutidens ældrevenlige fastnettelefoner. Her er det muligt at kode et nummer ind til knappen, indsætte et billede, og herefter kan den ældre eller handicappede ringe til en person blot ved at trykke på denne. Dét er ikke alene smart, men det fungerer også fantastisk i virkeligheden!
  • Store og tydeligt adskilte knapper. Hvordan knapperne er placeret og størrelsen er samme er typisk et parameter, som mobiltelefon-producenter skruer meget på. Men også de, der skaber fastnettelefoner, har en opgave med at skabe store knapper, der stadigt er adskilt er pæne mellemrum. Knapper, som er nemme at trykke på og nemme at navigere med. Sådanne knapper finder du også på en fastnettelefon til ældre.

Dette er naturligvis kun et mindre udpluk af de hundredvis af ting, producenterne af fastnettelefoner til ældre kan gøre. Sikkert er det dog, at de brugervenlige fastnettelefoner er kommet for at blive – og tilmed til rigtigt, rigtigt lave priser!
Klik her for at se ældrevenlige fastnettelefoner