Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

De unge, de ældre, de svagtseende: Hvem ringer telefonen for?

For mange ældre er de mobiltelefoner, der reklameres mest for i medierne, helt ubrugelige.
Hos ældre er der stigende efterspørgsel på enkle fastnettelefoner og mobiltelefoner. Telefonerne er også efterspurgt af handicappede som heller ikke er i stand til at bruge andre telefoner. Telefonen bliver stadig vigtigere som livline for ældre og handicappede. En mobiltelefon med teleslynge og nødkald kan betyde langt højere livskvalitet for mange ældre. Hørehæmmede og svagtseende kan sagtens finde en fastnettelefon eller en mobiltelefon, de kan have fornøjelse af.

Flere producenter får i disse år øjnene op for det voksende behov for mobiltelefoner til ældre og svagtseende, som uden problemer kan bruges sammen med høreapparat.
Behovet for telefoner til ældre, vokser i takt med at andelen af ældre i befolkningen stiger. Her i landet, var det Tele Call Danmark der som den første virksomhed satte fuld fokus på fastnettelefoner og mobiltelefoner til ældre og handicappede. Tele Call Danmark sammensatte allerede for fem år siden et bredt udvalg af fastnettelefoner og mobiltelefoner til hørehæmmede, svagsynede og til andre med forskellige former for funktionsnedsættelse. I dag har Tele Call Danmark markedets dybeste og bredeste udvalg af enkle telefoner til ældre og handicappede.

Der kommer løbende mobiltelefoner til synshæmmede på markedet, som på hver deres måde løser de behov, der opstår med alderen.
De fleste ældre oplever, at synet bliver dårligere med tiden, og så er der brug for en telefon med store taster og tydelig skærm. Kontrasten skal være skarp, og tal og bogstaver skal være store og tydelige. Ofte kommer der jo så senere et høreapparat indover, og så skal telefonen også kunne fungere sammen med høreapparatet.

Der er mange overvejelser, man kan gøre sig, før man som ældre eller svagtseende vælger sin nye telefon.
Mange ældre tænker først og fremmest på fastnettelefon. Fastnettelefoner fås også trådløse, -men hvad med en mobiltelefon i stedet? Centralt i overvejelserne ligger for mange begrebet ”nødkald”. Nødkald kan gøre hverdagen tryggere, uanset om det er hørelsen, synet eller motorikken, der skaber besvær.

Nødkald betyder, at et tryk på en separat knap på telefonen aktiverer automatisk opkald til et eller flere numre.
Nogle telefoner kan sende en sms til udvalgte numre før opkaldet. Nogle nødkald kan aktiveres fra en fjernbetjening, man evt. kan bære om halsen.

Der findes både mobiltelefoner og fastnettelefoner med nødkald.
Det virker lidt forskelligt fra telefon til telefon. På TeleCall.dk kan man finde en detaljeret beskrivelse af, hvordan det virker på en række forskellige fastnettelefoner og mobiltelefoner.