Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

Enkel fastnet telefon med store taster til ældre

Vælg en enkel fastnet telefon til ældre
Telefoni med ældre som har fastnet telefon
Vælg gerne en enkel fastnet telefon med store taster til ældre. Ældre har behov for telefoni som alle andre, men for ældre skal telefoni være enkelt. Mange ældre foretrækker en fastnet telefon fordi de altid har haft en fastnet telefon og at fastnet telefonen altid står på sin plads. Ikke noget med at lede efter mobiltelefonen som er forlagt eller glemt i en jakkelomme, i tasken eller hvor mobiltelefonen nu lige er. Fastnet telefonen er altid på sin plads og der er ikke noget med at fastnet telefonen løber tør for strøm under telefon samtalen, så telefon samtalen afbrydes og der skal ringes op igen. Ældre kan have behov for en fastnet telefon med store taster for at kompenserer for dårligt syn eller nedsat motorik. Men der findes heldigvis et stort udvalg hvis du søger en fastnet telefon med store taster.  Har den ældre nedsat hørelse kan en enkel forstærker telefon være løsningen.  En forstærker telefon med store taster kan så være løsningen for enkel telefoni til ældre med nedsat syn og hørelse. En forstærker telefon med store taster, hvor lyden kan reguleres, så brugeren af telefonen kan høre samtalen og ikke længere hele tiden skal sige "hvad siger du". En telefon med store taster kan hjælpe rigtig meget hvis synet ikke er hvad det en gang var. Det er meget fustrerende ikke at kunne se tasterne og hele tiden trykke forkert - for så til sidst at opgive. Derfor en telefon med store taster og god lydstyrke, så er mange godt igang. At nævne en fastnet telefon med store taster kan nævnes Bravo fastnet telefon, som er en telefon med store taster og en god lyd - uden en masse andre funktioner som mange gange bare forstyrer. Bravo telefon med store taster har det vigtigste funktioner, så som en telefon med store taster og høj lydstyrke også med tre særskilte taster at kunne ringe op ved blot at trykke på en af diss tre taster.

 

BRONDI fastnettelefoner gør telefoni nemmere for pensionister og handicappede

Fastnettelefoner fra Italienske BRONDI
Den italienske telefon producent har siden 1935 specialiseret sig i design, konstruktion og produktion af fastnettelefoner og andre telefoni produkter. BRONDI præsenteret løbende nye innovative fastnettelefoner og telefoni produkter til pensionister og handicappede og er førende leverandør af fastnettelefoner på området.

Fastnettelefoner til pensionister og handicappede
Pensionister og handicappedes behov for fastnettelefoner og andre telefoni produkter er forskellige og derfor er BRONDI´s udvalg af fastnettelefoner og andre telefoni produkter også meget bredt, så de modsvarer den enkeltes behov. Er der behov for fastnettelefoner med store taster og høj lydstyrke, så har BRONDI flere fastnettelefoner at vælge mellem. Nogle pensionister og handicappede har nemmere ved at se sorte tal på lyse taster, mens det for andre er lige modsat, og det har BRONDI taget højde for i det store udvalg af fastnettelefoner til pensionister og handicappede.

Trådløse fastnettelefoner
Brondi har også to trådløse telefoner som er fastnettelefoner, som er udviklet til pensionister, ældre og handicappede. De to trådløse telefoner har store taster, den ene trådløs telefon har store sorte taster med hvid skrift og den anden trådløs telefon har modsat kontrast. Displayet er stort og tydeligt på begge trådløse fastnettelefoner. Den ene har orange baggrund og den anden har hvid baggrund. De forskellige varianter er udviklet på baggrund af mangeårige erfaringer om de forskellige behov som pensionister, ældre og handicappede har for fastnettelefoner. Den ene af de to trådløse fastnettelefoner har endda en enkel telefonsvarer indbygget.

Høj ringestyrke og lyssignal fra BRONDI'S fastnettelefoner.
På de fleste af BRONDI´s fastnettelefoner og trådløse fastnettelefoner, er der sammen med lydsignalet, et lyssignal som indikerer at disse fastnetelefoner ringer. Er signalet ikke tilstrækkeligt er der på alle fastnettelefoner mulighed for at tilslutte en ringeforstærker, som afgiver et lydsignal på op til 12o dB samt et kraftigt blitz lys, når telefonen ringer

Hvor kan BRONDI fastnettelefoner købes?
Fastnettelefoner og andre telefoni produkter fra BRONDI kan købes hos flere forhandlere i Danmark, Grønland og på Færøerne eller direkte hos Tele Call Danmark.
I Danmark distribueres fastnettelefoner fra BRONDI af Tele Call Danmark, som står for klargøringen af fastnettelefoner fra BRONDI til det danske marked. 

Nem telefoni fra fastnettelefon, -tryk på en af de store tast med billede

Kniber det med at ringe op fra en fastnettelefon fordi synet eller hukommelsen er nedsat, kan du nu ringe op ved at trykke på en stor tast med et billede af den som du vil ringe til. Denne telefoni løsning er også velegnet til mindre børn, som skal have mulighed for nemmest muligt at ringe op. Foto Memory nummersender bruges sammen med en almindelig fastnettelefon, som selvfølgelig virker som normalt. De store taster er rammet ind, så det store område på tasten med billedet, ligger lidt dybere end kanten af tasten. Dermed er telefoni også nemmere tilgængelig hvis det kniber med motorikken.

Ældre kan opnå større tryghed med en enkel fastnettelefon

Mange ældre har besvær med at benytte deres fastnettelefon, og det er et stort problem fordi det er årsag til utryghed for den ældre, fordi det ikke længere er så enkelt at komme i kontakt med andre mennesker som det var tidligere. Også for de pårørende er problemet stort. Mange enlige ældre har pårørende som dagligt ringer til den ældres fastnettelefon og denne kommunikation er trygheds skabende for begge parter. Besvarer den ældre ikke deres fastnettelefon, kan det omvendt være årsag til bekymring. Årsagerne til at den ældre ikke besvarer deres fastnettelefon kan være mange, men er ofte årsag til at pårørende efter gentagende telefonopkald til sidst ser sig nødsaget til at kører hen til den ældre og se om der er noget galt, og der er der heldigvis kun sjældent.
Hvis den ældre har en fastnettelefon, kan årsagen være at den ældre er så langt væk fra sin fastnettelefon at den ikke længere kan høres, måske kombineret med nedsat hørelse så afstanden til deres fastnettelefon ikke er særlig stor før opkaldet overhøres. Er dette problemstillingen, kan det nemt løses ved at installerer en ringeforstærker til deres fastnettelefon, og der findes ringeforstærker der kan afgive særdeles kraftigt ringesignal. Ringesignalet kan også kombineres med et kraftigt lyssignal, så den ældre kan se når deres fastnettelefon ringer. Bravo flash har netop disse kvaliteter og kan benyttes sammen med en almindelig fastnettelefon.
En anden løsning kunne være at medbringe en trådløs telefon, så telefonen altid er ved hånden når den ringer. Der kan så være problemer med dækningen, hvis den trådløse telefon kommer for langt væk fra basen, f.eks. hvis den trådløse telefonen medbringes i kælderen. Der er derfor altid en god idé at afprøve om den trådløse telefon dækker der hvor man gerne vil modtage opkald. Der findes et meget stort udvalg af trådløse telefoner som er udmærkede, men hvis synet, hørelsen eller motorikken er nedsat, er det vigtigt at finde en trådløs telefon der modsvarer disse behov. Trådløse telefoner som MAXCOM trådløs og BRAVO Trådløs er specielt udviklet til at modsvarer behovet for store taster og enkel betjening. BRAVO Trådløs TOP S har endda indbygget telefonsvarer som kan betjenes fra håndsættet.
Mange ældre beholder deres fastenttelefon, måske mest fordi at de altid har haft den og derfor er væn til at bruge den. Måske er det fordi synet, hørelsen og hukommelsen ikke længere er hvad den har været, så den ældre derfor holder fast ved det som er kendt og nogenlunde fungerer. En anden årsag kunne være at mange ældre er nøjsomme og ikke syntes ad de behøver at købe nyt så længe det de har, kan bruges, og det er lidt ærgerligt når det for små midler kan anskaffes bedre løsning.
Der findes nu også mobiltelefoner som er udviklet specielt til ældre, som kun har behov for samtale og smse, så der nu er et reelt alternativ til en fastnettelefon. Eksempelvis har den nye emporia TALK premium mobiltelefon store taster som er på størrelse med tasterne på en almindelig fastnettelefon, og teksten i displayet er også langt større end på en almindelig mobiltelefon. Derudover har emporia TALK premium mobiltelefonen høj lydstyrke og så er den så nem at bruge at brugsanvisningen kan undværes.

senior telefon med store taster

Bravo 10 er en nem og enkel senior telefon med store taster.  De ekstra store taster på telefonenen er sølvfarvet og cifrene er med sort skrift. Senior telefonen har indbygget teleslynge så lyden kan opfanges af telespolen i et høreapparat. Ved tilringning blinker lampen på telefonen. Lampen er placeret over de ekstra store taster, og lampen blinker samtidig med at telefonen afgiver et akustisk signal. M1, M2 og M3 er ét tryks kortvalg. Bravo 10 senior telefon med store taster, har også 10 to tryks kortvalg. De store taster gør telefonen velegnet til svagsynede ældre og teleslyngen gør senior telefonen velegnet til brugere af høreapparat.

Bravo 10 er en senior telefon med store taster som skal tilsluttes en almindelig fastnetforbindelse.

Bravo 10 findes også i sølv. Fastnet telefonen er sølv med store taster, som er sorte med hvide tal

Bravo 10 senior telefon til fastnet