Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

Nummersender med foto taster for demente | foto memory

Demente kan trykke på et billede for at ringe op fra fastnet telefonen med Foto menory nummersender.
Demente behøver ikke at huske telefonnummer eller hvilken kortnummer tast på fastnettelefonen der skal trykkes på for at ringer op. Foto memory nummersender løser nemt problemstillingen med at demente ikke kan huske hvordan den demente ringer op fra fastnet telefonen.
Løft røret på fastnet telefonen og tryk på nummersender billedet, så nemt er det at ringe op med Foto memory nummersender.
Selv demente og helt små børn kan ringe op fra Foto memory nummersender.
Foto memory nummersender som indsættes mellem fastnet telefonen og telefonstikket på vægen, så selve installationen af nummersenderen foregår meget nemt. Løft plasticpladen over tasterne og Indsæt et billede på 33 x 25 mm og placer plastic pladen igen. Indkodningen af nummersenderen foregår ved at benytte tasterne i bunden af foto memory nummersender, og batteriet som medfølger sikrer at numrene gemmes hvis telefon linjen afbrydes. Batteriet gør det også muligt at foretage indkodningen af foto memory nummersender hjemmefra, så den demente ikke bliver forvirret af at der skal trykkes på mange taster under indkodningen af Foto Memory nummersender.

Foto Memory nummersender kan i mange tilfælde løse problemet og så kan denne nummersender erhverves for blot kr. 299,- incl. moms og forsendelse.

Med et trådløst telefonstik kan du nemt monterer et ekstra telefonstik

Har du brug for et ekstra telefonstik, og ikke har lyst til selv at trække ledning til det ekstra telefonstik, så er der hjælp på vej med et nyt trådløst telefonstik ”Wireless Phone Jack”. Du slipper for at bore huller og trække ledning for at få et ekstra telefonstik, og ikke mindst slipper du for at se på ledninger som er monteret fast på paneler og omkring døre for at få et ekstra telefonstik. Pynter, ja det gør de i hvert fald ikke, men indtil nu var det den løsning sam mange valgte for at få et ekstra telefonstik.
Løsningen for nemt af få et ekstra telefonstik er et trådløst telefonstik. Du kan nemt selv installerer et ekstra telefonstik på under 2 minutter.  Selve installationen af et trådløst telefonstik, foregår ved at du tager det lille gennemsigtige rj11 stik ud af fastnettelefonen. Når du afmonterer rj11 stikket på fastnettelefonen, er der en lille tap på rj11 som du skal trykke ind, inden stikket kan trækkes ud. Indsæt nu ledningen i  baseenheden af det trådløse telefonstik(den med de to rj11 stik i bunden) og forbind baseenheden af det trådløse telefonstik med telefonstikket på vægen. Indsæt baseenheden i en 230v stikkontakt. Indsæt modtagerenheden i en 230v stikkontakt der hvor du har brug for det ekstra telefonstik, og brug ledningen som medfølger i salgspakken af det trådløse telefonstik til at forbinde den trådløse modtagerenhed til fastnettelefonen. Så nemt er det at få et ekstra telefonstik lige der hvor du vil have din fastnettelefon stående.

Med et tråsløst telefonstik får du nemt ekstra telefonstik

Forstærkertelefon med teleslynge

En almindelig fastnettelefon med ekstra kraftig forstærkning, kaldes en forstærkertelefon. En forstærkertelefon gør det muligt for mange tunghører, at høre telefonsamtalen uden brug af høreapparat. En forstærkertelefon med teleslynge i telefonrøret gør det muligt at overfører lyden til høreapparatets telespole via teleslynge signalet. For høreapparatet kan opfange teleslyngesignalet fra en forstærkertelefon med teleslynge, skal høreapparatet sættes på teleslyge, enten via en knap på høreapparatet eller på fjernbetjeningen til høreapparatet.
Hvis du vælger en forstærkertelefon med teleslynge, er der dermed mulighed for at lytte til telefonsamtalen akustisk direkte i telefonrøret med ekstra høj lyd, eller at lytte til telefonsamtalen gennem dit høreapparat, som opfanger signalet fra teleslyngen i telefonrøret.
Når høreapparatet er indstillet til teleslynge, kan mikrofonen i høreapparatet frakobles, hvilket kan være en fordel, fordi baggrundsstøjen som mikrofonen i høreapparatet opfanger, er helt væk, når mikrofonen i dit høreapparat er frakoblet. En forstærkertelefon fås med flere niveauer af forstærkende lyd. BIGTEL forstærkertelefon har meget trinløs forstærkning. Det vil sige at denne forstærkertelefon har en BOOST knap og så kan lyden trinløs reguleres. Hvis man ikke har høreproblemer skal man virkelig passe på med BOOST knappen, da den på BIGTEL forstærkertelefon forstærker lyden på højste niveau med 40 dB. Har BOOST knappen været brugt under en samtale nulstilles BOOST funktionen når samtaleen er slut og telefonrøret lægges på. Det er for at sikre, at lyden ikke er for høj hvis andre vil bruge denne forstærkertelefon. Så er det ekstra kraftig og høj lyd man har brug for er BIGTEL forstærkertelefon med teleslynge et virkelig godt bud.

Telefoni skal være nemt for ældre

Enkel telefoni for ældre
Ældre har også behov for telefoni, men telefoni skal være nemt og tilgængeligt for ældre. Hvad nytter det med smarte telefoner med en masse smarte funktioner, hvis funktionerne gør at telefonen er for svær og uoverskulig at benytte for ældre?
Så hellere en enkel telefon med det som den basalt set skal kunne, nemlig at ringe op og besvarer et kald.  Om telefoni skal ske gennem er en fastnet telefon eller en mobiltelefon er ikke afgørende, det afgørende er at telefonen er nem at benytte for ældre. Basalt set handler det om telefoni for ældre, og ikke om at stoppe alverdens ting og sager i telefonen, når behovet i virkeligheden er et helt andet. Enkel telefoni er for mange ældre et spørgsmål om at have en fastnet telefon eller en mobiltelefon med store taster, og så skal den være nem at bruge. Mobiltelefonen og fastnet telefonen skal gerne være så nem at bruge at den ældre ikke behøver at læse brugsanvisningen til telefonen inden den kan benyttes. I telefoni verden findes så mange forskellige telefoni løsninger at det virker helt overskueligt. Det er med at tage fat i den enkeltes behov, når en ny telefoni løsning skal vælges. Er det et ældre familiemedlem, skal man tænke på synet (større taster,stort display) hørelsen (høj lydstyrke, teleslynge) for lige at nævne de væsentlige behov for at telefoni bliver en selvfølgelighed frem for et problem. 

Ældre er mere trygge når de har et nødkald

Nødkald fra en fastnettelefon
For at ældre og pårørende føler sig mere trygge er den rigtige telefoni løsning vigtig. Muligheden for nemt at tilkalde hjælp, ved ét tryk på en knap som afgiver et nødkald, giver ekstra tryghed. Men nødkaldet skal være mobilt så hjælpen hurtigt kan tilkaldes, hvis den ældre falder og ikke er i stand til at komme op ved egen hjælp. En lille brik med en knap som kan bæres om halsen som kan fjernbetjene fastnettelefonen og lave et telefoni opkald til de nærmeste er en smart og enkel løsning. For ikke at give en falsk tryghed er det vigtigt at nødopkaldet ikke standser så snart røret løftes af. Det kunne jo være en telefonsvarer som besvarer kaldet. Derfor er det en rigtig god idé med en nødkald funktion når modtageren af nødkaldet kvitterer ved at trykke på tastaturet af sin fastnetelefon eller mobiltelefon.  Netop på den måde virker nødkaldet fra en super bravo fastnettelefon. Skal nødkaldet være mere mobilt så nødkaldet virker uden for hjemmet, så er nødkald funktionen i emporia  LIFE plus mobiltelefon den helt rigtige løsning. Nødkaldet fra emporia LIFE plus fortsætter indtil modtageren kvitterer for nødkaldet på Super Bravo fastnettelefon.