Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

Kirk Delta 3S + forstærkertelefon til ældre | Kirk telefon med høj lyd

Kirk Delta 3S + er telefonen, der beviser, at en fastnettelefon til ældre ikke nødvendigvis behøver at være hospitalshvid og klodset. I stedet for har skaberne af Kirk Delta gået en helt anden vej og vist os ”lyset”; De har i hvert fald vist os, hvordan en fastnettelefon til ældre kan forvandles til en tiltrækkende sag.

Kirk Delta 3S + er lavet i mørke og lyse farver farver. Nærmere bestemt er det farverne ’antrasit’ og ’creme’. Når du første gang ser telefonen, føler du sikkert, at du har set den før: Dette kan meget vel være sagen, da andet et større dansk firma har lanceret en tilsvarende telefon på markedet.

Fastnettelefonen Kirk Delta 3S+ er videreudviklingen af Kirk Delta 3S. Det ekstra +, der er tilføjet i slutningen, angiver den ekstra forstærkning, telefonen er blevet udstyret med.

I forhold til, at Kirk Delta 3S er en telefon til ældre, er dette en telefon skabt på et lag af kompromiser. Nogle telefoner til ældre bærer præg af, at de skal være så praktiske som overhovedet muligt, hvorfor det æstetiske perspektiv fuldstændigt er udeladt.

Med Kirk Delta 3S + har man skabt et kompromis mellem brugervenlighed og udseende. Fastnettelefonen er en genstand, du kan være stolt af at have stående i stuen, nærmere end at gemme den væk i en køkkenskuffe. Samtidigt er en del af de funktioner, der kendetegner en god fastnettelefon til ældre, fastholdt med Kirk Delta:

  • Toneregulering med mulighed for høj lydstyrke på medhør højtalere og i telefonrøret
  • En indbygget teleslynge i selve telefonens rør
  • Mikrofonafbryder og medhør funktion, hvorved man kan deltage i telefonmøder. Ønsker man bare at lytte, er det en mulighed.
  • Mulighed for at kode op til 100 numre ind i Kirk Delta

Hvis man som ældre eller handicappet gerne vil have en telefon, der ikke udelukkende har fokus på den praktiske værdi, men også opretholder et flot og præsentabelt udseende, er der ingen vej udenom Kirk Delta 3S +. I Plus-versionen er den tilmed opgraderet med ekstra høj lyd, således at man som ejer får endnu mere ud af fastnettelefonen!

Kirk Delta 3S + kan anskaffes for omkring 1300,- kroner og kobles til en regulær fastnetforbindelse.

En simpel mobiltelefon til ældre - emporia TALK premium

Emporia TALK premium er en anden type mobiltelefon end man normalt ser. Normalt har nye typer af mobiltelefoner flere funktioner end andre mobiltelefoner, men med denne mobiltelefon til ældre skæres funktionerne ned til det grundlæggende. Mobiltelefonen emporia TALK premium har 3 specifikke funktioner i forhold til andre mobiltelefoner som kan spille musik, lytte til radio eller gå på internettet. Funktionerne i Emporia Talk Premium er basale – opkald til folk du vil snakke med, sende beskeder, og indstille en alarm. Mobiltelefonen har også en et sødt lille Led lys som giver et fantastisk skarpt lys i forholdt til sin størrelse.

Mobiltelefonen har en skærm der er behagelig at kigge på, og mobiltelefonen har en grænseflade, med store knapper for at gøre det let at bruge mobiltelefonens funktioner. Skærmen på denne mobiltelefon er med ekstra stor skrift som kan indstilles i to størrelser.

Emporia sigter på at gøre mobiltelefoner enkle at bruge af den ældre generation, og så skal mobiltelefonen have et flot og funktionelt design.

Mobiltelefonen producenten Emporia Telecom blev etableret som et familie partnerskab i Østrig. Ældrevenlige mobiltelefoner fra emporia har klaret sig godt især på hjemmemarkedet i Østrig men også i Tyskland og Polen, hvor efterspørgslen efter disse telefoner var 5 gange højere end hvad der var forventet.

Denne mobiltelefon til ældre er den type, som din bedstefar eller far gerne vil erhverve. Emporia Telecom er en spiller på dette segment af markedet, der visse steder er meget dominerende, fordi emporia rammer målgruppen med nøjagtig de funktioner som modsvarer de ældres behov. Emporia Telecom s filosofi er bygget op omkring enkelhed og gode funktioner som de ældre efterspørger. De fleste ældre mennesker ønsker sådan en enkel mobiltelefon.

Hovedfunktioner for emporia TALK premium mobiltelefon til ældre:
Mobiltelefonen er i en større størrelse end den sædvanlige størrelse
emporia TALK premium har store knapper som gør det muligt for den ældre generation at bruge telefonen med lethed
I stedet for en menu på skærmen, har den knapper på siden
Indeholder en højttaler med højere lyd end sædvanligt. 
Lang batterilevetid
Mobiltelefonen kan bruges sammen med et høreapparat også.

emporia TALK premium mobiltelefon til ældre har en vellykket lancering på den del af markedet, som består af etablerede voksne, ældre og handicappede. Mens den største del af marked består af efterspørgslen af funktioner og faciliteter til de unge, er dette et nichemarked som dækker en bestemt aldersgruppe.

Mobiltelefonen er større, er nem at bruge af ældre. Mobiltelefonen er let at bruge med de større knapper end normalt og lader også de lidt langsommere ældre bruge mobiltelefonen let. Emporia TALK premium har ikke online skærmmenuen men indeholder knapper på siden af mobilen som skal bruges til funktioner, der normalt kommer på skærmen. Emporia TALK premium har et batteri med en lang levetid, op til 130 min taletid og op til 180 timer standby tid. En anden god pointe her er, at denne mobiltelefon kan benyttes sammen med høreapparat. Mange andre mobiltelefoner hyler når man bruger mobiltelefonen sammen med høreapparat. Men Emporia Telecom har udstyret emporia TALK premium mobiltelefonen med en særlig udvalgt højttaler som er kompatibel med høreapparater. Dette gør at emporia TALK premium er en god mobiltelefon til hørehæmmede.

 

Nyd enkelheden med Doro 326i mobiltelefon til ældre

Doro 326i

Hvis du tilhører en generation, hvis fødsel ikke var annonceret samtidig med mobiltelefonen ville du nok være forbløffet over omfanget af ekstra funktioner, en mobiltelefon har i dag. 2G, 3G, Wi-Fi, MP3, MP4, internet kapacitet -you name it. Hver gang en ny mobiltelefon lanceres er det et forsøg på at lokke dig med et løfte om ekstra funktioner, der vil krydre dit liv. Du vil finde trendy unge limet til musik eller sociale netværkssteder via deres mobiltelefoner. Men hvis du ikke hører til denne teknisk dygtige generation, vil det måske være for meget for dig at håndtere en avanceret smartphone. Selv om det hævdes, at mobiltelefoner er blevet forenklet, så har mange mobiltelefoner så mange funktioner, at de er besværlige at finde rundt i, især hvis dit behov udelukkende er at telefonerer.

Når de fleste af mobiltelefon producenterne engagere sig i konkurrence er det for at udvide deres marked med gadgets. Doro, et Svensk selskab har den modsatte filisofi, nemlig at producerer ukomplicerede mobiltelefoner til ældre, der kan anvendes til det primære formål, nemlig at tale sammen. De er målrettet mod et bestemt segment af markedet, - de ældre, der har behov for en mobiltelefon til ældre, som er en mobiltelefon og intet andet. Ældre, der har dårligt syn, dårlig høre sanser og dårlig motorik behøver ikke en avanceret mobiltelefon til at få adgang til f.eks. social netværk sites. De ældres behov er mere grundlæggende, som at foretage og modtage opkald. For de ældre har ikke brug for gadgets. Doro erkender dette behov hos ældre og har derfor lanceret en lang række fastnettelefoner og mobiltelefoner til ældre.

Doro 326i mobiltelefon til ældre er en grundlæggende mobiltelefon, der er bemærkelsesværdig for dens store størrelse, store knapper, stor skærm, kraftig lyd, mærkning af 5 tallet. Doro 326i er let at betjene og har et meget begrænset antal funktioner for at sikre let bejtening for ældre.

Doro 326i mobiltelefon til ældre er en meget enkel mobiltelefon, Og der er mulighed for at ringe til 4 personer med ét tryk. Tryk på A, B, C eller D og hold tasten inde i tre sekunder, og telefoner ringer op.
Displayet på doro 326i er ekstra tydeligt med stor tydelig skrift i hvid, på en sort baggrund. Doro 326i mobiltelefon til ældre har enkle og praktiske funktioner som lydstyrkeregulering og håndfri højttalere. Doro 326i mobiltelefonens batteri holder til 200 timers standby-tid og 140 minutters taletid.

Selv om denne doro mobil kun omfatter de basale funktioner, har den med sit meget tydeligt look med stor kontrast mellem hvid og sort, skabt stor interesse.

Denne enkle mobiltelefon har modtaget stor anerkendelse, ikke mindst fra den ældre generation.

Tydelige taster på Emporia Talk senior mobil

emporia TALK

Mobiltelefoner til seniorer skal være særligt udviklet til ældre generation.
High-end teknologi, web-baserede tjenester, er kompliceret i anvendelse og bitte små taster og gør det kun vanskeligt at bruge mobiltelefoner effektivt. Det østrigske selskab, Emporia Telecom fremstiller en række mobiltelefoner til ældre, som er meget enkle, holdbare og brugervenlige. Disse mobiltelefoner er først og fremmest lavet for at ringe og sms'e, som er velegnet til seniorer, folk med nedsat syn, hørelse eller motorik. Emporia Talk senior mobil opfylder alle disse behov.

emporia TALK senior mobil har det som seniorer har brug for - hverken mere eller mindre.
Emporia Talk mobiltelefonen måler 121x49x17 mm og vejer blot 110 gram. Emporia TALK er en lang og stor mobiltelefon, men tynd. Telefonen  understøtter GSM 900/1800 dualband. Den har en skærm med 128x64 pixel opløsning som hat sort skrift på oplyst oragne gaggrund. Emporia TALK senior mobil kan fås i sølv og med sort skrift på tasterne. Ligesom andre Emporia telefoner, har også emporia TALK mobiltelefonen store nummer taster knapper med direkte opkald fra tasterne 1,2,3,4 og 5. Der er hjælpetekster som gør det endnu lettere at finde rundt i menuenr. SMS-beskeder vises i store skrifttyper eller ekstra stor skrift, så smser er meget nemme at læse. Det er især nyttigt for ældre og personer med dårligt syn, der har svært ved at læse små skrifttyper. Telefonen er forsynet med en alarm/vækkeur, en lille LED lommelygte og en højttaler, hvis lydstyrke er ekstra høj, men volumen kan justeres efter ens behov. Alle indstillinger kan styres ved side knapperne og de vigtigste numreknapper. Lommelygten kan være særlig nyttig for de ældre, når de søger efter ting, i mørke.  Med den kraftige vibrator kan du modtage opkald og beskeder, selv når telefonen du ikke kan hører at den ringer. Brugeren er i stand til at have 200 telefonnumre i sin telefonbog hukommelse. Telefonbogen kan også styres via SMS. Da det hovedsagligt er en mobiltelefon til opkald og sms, er der ikke nogen unødvendige programmer, internet, kamera, MP3-afspiller eller sågar en menu til at navigere rundt i telefonens funktioner.

Én knap til hver funktion
Emporia TALK har knapper dedikeret til hver enkelt funktion. Der er en speciel knap til sms beskeder og for at indstille alarm / vækkeur. Indstillingerne giver mulighed for indstilling i dato og klokkeslæt. Fødselsdag påmindelser kan indstilles, så personer, der har svært ved at huske vigtige datoer, ikke går glip at vigtige fødselsdage. Senior mobilen har en håndfri funktion så man kan tale uden at holde telefonen . Mobiltelefonen er et plus for mennesker med hørehandicap. Høreapparater er kompatibelt med højttaleren i mobilen. Øresneglen kan også justeres med fem forskellige lydniveauer. Der er mulighed for forskellige Polyfoniske ringetoner for indikation af at telefonen ringert. Emporia TALK er virkelig en telefon til folk, der ikke er interesseret i fancy telefoner med komplicerede applikationer.

Emporia Talk senior mobiltelefonen har et Li-ion 1200 mAh batteri. Batteriet giver op til 2 times tale og 200 timer, når den holdes på standby. I salgspakken er der udover selve telefonen, et batteri, en oplader og en brugervejledning. Brugervejledningen er bare ikke nødvendig, da det er så enkelt at bruge telefonen. Dette er den perfekte gaver til dine bedsteforældre og venner, der har dårligt syn, og som finder det svært at bruge avancerede mobiltelefoner.

De unge, de ældre, de svagtseende: Hvem ringer telefonen for?

For mange ældre er de mobiltelefoner, der reklameres mest for i medierne, helt ubrugelige.
Hos ældre er der stigende efterspørgsel på enkle fastnettelefoner og mobiltelefoner. Telefonerne er også efterspurgt af handicappede som heller ikke er i stand til at bruge andre telefoner. Telefonen bliver stadig vigtigere som livline for ældre og handicappede. En mobiltelefon med teleslynge og nødkald kan betyde langt højere livskvalitet for mange ældre. Hørehæmmede og svagtseende kan sagtens finde en fastnettelefon eller en mobiltelefon, de kan have fornøjelse af.

Flere producenter får i disse år øjnene op for det voksende behov for mobiltelefoner til ældre og svagtseende, som uden problemer kan bruges sammen med høreapparat.
Behovet for telefoner til ældre, vokser i takt med at andelen af ældre i befolkningen stiger. Her i landet, var det Tele Call Danmark der som den første virksomhed satte fuld fokus på fastnettelefoner og mobiltelefoner til ældre og handicappede. Tele Call Danmark sammensatte allerede for fem år siden et bredt udvalg af fastnettelefoner og mobiltelefoner til hørehæmmede, svagsynede og til andre med forskellige former for funktionsnedsættelse. I dag har Tele Call Danmark markedets dybeste og bredeste udvalg af enkle telefoner til ældre og handicappede.

Der kommer løbende mobiltelefoner til synshæmmede på markedet, som på hver deres måde løser de behov, der opstår med alderen.
De fleste ældre oplever, at synet bliver dårligere med tiden, og så er der brug for en telefon med store taster og tydelig skærm. Kontrasten skal være skarp, og tal og bogstaver skal være store og tydelige. Ofte kommer der jo så senere et høreapparat indover, og så skal telefonen også kunne fungere sammen med høreapparatet.

Der er mange overvejelser, man kan gøre sig, før man som ældre eller svagtseende vælger sin nye telefon.
Mange ældre tænker først og fremmest på fastnettelefon. Fastnettelefoner fås også trådløse, -men hvad med en mobiltelefon i stedet? Centralt i overvejelserne ligger for mange begrebet ”nødkald”. Nødkald kan gøre hverdagen tryggere, uanset om det er hørelsen, synet eller motorikken, der skaber besvær.

Nødkald betyder, at et tryk på en separat knap på telefonen aktiverer automatisk opkald til et eller flere numre.
Nogle telefoner kan sende en sms til udvalgte numre før opkaldet. Nogle nødkald kan aktiveres fra en fjernbetjening, man evt. kan bære om halsen.

Der findes både mobiltelefoner og fastnettelefoner med nødkald.
Det virker lidt forskelligt fra telefon til telefon. På TeleCall.dk kan man finde en detaljeret beskrivelse af, hvordan det virker på en række forskellige fastnettelefoner og mobiltelefoner.