Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

En brugervenlig og nem fastnettelefon

Hvordan skaber man en brugervenlig fastnettelefon? Er der overhovedet mere, man kan gøre, taget i betragtning af en fastnettelefons allerede simple udformning? Ja – det er der i høj grad!

En fastnettelefon er ikke bare en fastnettelefon, men i stedet for findes der forskellige modeller med evigt skiftende målgrupper. Mens nogle grupper ønsker en bordtelefon, der designmæssigt passer perfekt til resten af huset, er der andre grupper, der tænker udelukkende på den praktiske værdi af telefonen. Også nostalgiske mennesker, der ønsker en retrotelefon (retro-fastnettelefon), er det muligt at finde rundt omkring i det danske landskab.

Stor gruppe af ældre
Men der er også en stor gruppe af ældre mennesker, der ønsker en simpel og brugervenlig fastnettelefon. Dette opnår producenterne ved at væld af små funktioner og tilføjelser, såsom:

  • Teleslynge. Mange fastnettelefoner til ældre kommer i dag med teleslynger, hvilke lader høreapparater ”opsamle” lyden fra røret i højere grad end normalt, hvilket gør det utroligt nemt for den ældre at føre en samtale med fastnettelefonen.
  • Billedknapper. 3-4 knapper på fronten med billeder på i stedet for numre, er det også muligt at finde på nutidens ældrevenlige fastnettelefoner. Her er det muligt at kode et nummer ind til knappen, indsætte et billede, og herefter kan den ældre eller handicappede ringe til en person blot ved at trykke på denne. Dét er ikke alene smart, men det fungerer også fantastisk i virkeligheden!
  • Store og tydeligt adskilte knapper. Hvordan knapperne er placeret og størrelsen er samme er typisk et parameter, som mobiltelefon-producenter skruer meget på. Men også de, der skaber fastnettelefoner, har en opgave med at skabe store knapper, der stadigt er adskilt er pæne mellemrum. Knapper, som er nemme at trykke på og nemme at navigere med. Sådanne knapper finder du også på en fastnettelefon til ældre.

Dette er naturligvis kun et mindre udpluk af de hundredvis af ting, producenterne af fastnettelefoner til ældre kan gøre. Sikkert er det dog, at de brugervenlige fastnettelefoner er kommet for at blive – og tilmed til rigtigt, rigtigt lave priser!
Klik her for at se ældrevenlige fastnettelefoner

Nemme Doro mobiltelefoner

Her på siden skriver vi om nemme telefoner, der typisk er henvendt til ældre og handicappede brugere. Grundet dette fokus kommer vi uundgåeligt til at ramle ind i en Doro mobiltelefon hist og her, da disse er nogle af de mest simple ældremobiler overhovedet.

For at skabe en form for oversigt vil vi her sammenligne et par populære Doro mobiltelefoner. Vi laver konkret en liste med 3 stk.: En Doro mobiltelefon til de hørehæmmede, en til de eventyrlystne og en til de, der vil have lidt af det hele!

Doro mobiltelefon til hørehæmmede

Som den ultimative Doro mobil til hørehæmmede har vi valgt Doro 610. Netop Doro 610 er efterfølgeren til den ellers evigt populære Doro 410. Mobiltelefonen Doro 610 er en klapmobil, hvilket er et frisk pust designmæssigt fra alle de andre typer af (kedelige) mobiltelefoner, vi ellers ser så mange af.

Med Doro 610 får du en sublim indbygget teleslynge, der samarbejder med dit høreapparat, en telefon, der kan skrue meget højt op for volumen og som tilmed har mulighed for at slå tastetoner til. Driller hørelsen en smule er Doro 610 en glimrende mulighed som din næste Doro mobiltelefon!

En version til den eventyrlystne

Hvad definerer en eventyrlysten ældre? Vi mener, at det er ord som rejser, aftenture og flotte landskaber, der er med til at opsætte en stereotyp. Denne person vil helt sikkert have gavn af Doro 615, der næsten kan betegnes som storebroren til Doro 610. Den helt store forskel mellem de to Doro mobiltelefoner er, at du med Doro 615 får et kamera, så du kan forevige alle de situationer, du kommer ud i!

Kameraet i Doro 615 tager udemærkede billeder og er klar hver gang, der er brug for det. Tag et billede af stemningen på en restaurant eller af udsigten ud over en sø – denne Doro mobiltelefon lader dig gøre det hele med det gode kamera.

En glimrende all-round Doro mobiltelefon

Skal vi vælge én Doro mobiltelefon, der kan lidt af det hele, bliver det Doro 326i. Denne Doro mobiltelefon har ganske vidst ikke et kamera, men til gengæld er designet noget af det mest brugervenlige, det er muligt at komme i nærheden af. Byggekvaliteten er solid, Doro mobiltelefonen har en lang batteritid og er nem at betjene fra første dag af – også uden en manual..

En Doro mobiltelefon er altid et godt valg, hvad end du er eventyrlysten, hørehæmmet eller lidt af en all-rounder!

Headset til mobiltelefoner

Et headset er en af to ting:

  • Enten små ørepropper, der kan afspille din musik eller din samtale, der kan tages på inde i øret.
  • En bøjle med ”hylstre” til øret, der tages på uden på øret.

Pointen med et headset er, at du kan høre din musik eller snakke med en person uden at alle kan høre med, eller uden, at du samtidigt skal holde telefonen op til øret. Mange unge bruger i dag headsets til netop at høre musik i busser og toge, mens telefonsælgere bruger headsets til at snakke med de potentielle kunder.


Et headset i ordentlig kvalitet koster fra et par hundrede kroner og op og kan nemt anskaffes både på nettet og i fysiske butikker. De fleste større mærker indenfor computertilbehør har en del headsets at vælge imellem, hvorfor det er muligt at finde et headset, der passer netop til dine behov.
Headsets, der med en bøjle er monteret oven på hovedet, er typisk også udstyret med en mikrofon, hvorved samtale både bliver ubesværet og i utrolig høj kvalitet i forhold til en almindelig telefon.

Det samme kan ikke siges om headsets, der går ind i øret, hvilke også går under navnet in-ear headsets (i-øre headsets) – her er det stadigt nødvendigt at holde ens telefon tæt på hovedet for at opretholde en tilfredsstillende samtale.
Til de fleste mobiltelefoner medfølger i dag et skrabet headset, der dog næsten ikke kan betale sig at beholde. I stedet for vil en investering på et par hundrede kroner i et ordentligt headset altid være at anbefale.

Emporia Talk mobiltelefon, en mobiltelefon til de Ældste

Borte er de dage, hvor mobiltelefonen blot var en telefon til at kunne holde dig forbundet med dine venner og familie. Men i dag kan du forvente meget mere fra den nye tidsalder, smart telefoner. De er dit musik-system, høj opløsnings kamera, modem til internet-forbindelse eller endog brugergrænsefladen for web forbindelse. Disse telefoner har omdefineret vores forestillinger om multi tasking, som du kan lytte til musik, tjekke din mail, betale dine regninger og sende sms eller mms på samme tid. Hvis du er lidt teknisk dygtig, kan du få dette kraftcenter i lommen.

Men hvad nu hvis du ikke er? Hvad sker der, når mobilteknologi synes så svært, som raketvidenskab? Eller flipping gennem menuen ser ud til at være en kæmpeopgave? Hvad sker der, hvis du medbringer en højteknologisk mobiltelefon, men ikke ved hvordan man ringe til dine venner? Under sådanne omstændigheder er en high-end mobil ikke så brugbar som det tegner til at blive.
Dette er ofte det problem med mennesker, der er i alderen og svagelige. De kæmper med tastaturer, prøver at foretage opkald eller sende meddelelser. Almindelige telefoner er ikke rigtig lavet for dem. Mangel på syn, besvær med hørelsen og rystelser på hænderne giver dem ikke mulighed for at gribe telefonen og udforske de muligheder, telefon tilbyder.

Dette er et område, de forbedringer, der først blev identificeret af et østrigsk selskab kaldet Emporia. Emporia er involveret i fremstilling af enkle men flotte mobiltelefoner til ældre der afspejler deres nytteværdi og elegance. Rækken af mobiltelefoner til ældre, der fremstilles af Emporia omfatter emporia Talk, Emporia Talk Premium, Emporia Life Plus, Emporia ELEGANCE osv.

Emporia gør tingene enkle ved at fjerne alle ekstra funktioner. Deres mål er at holde mobiltelefoner til de ældre strengt som telefoner og intet andet. De fokuserer på nytten i stedet for fancy elementer. Da de skaber deres produkter til et bestemt segment af købere, at de lægger vægt på deres behov. Alle Emporia´s mobiltelefoner til ældre kommer med store taster og eftertrykkelig mærkning af cifrene, lys skærm simpel sideknapperne osv. 
Hvis du køber en Emporia Life plus vil du finde en nødkald knap, som du kan bruge til nød situationer. Du kan programmere dine nødkald kontaktnumre i din mobiltelefon. I tilfælde af en nødsituation, skal du trykke på denne nødkald knap for at ringe til din familie og venner. Når du trykker på denne knap vil numrene blive ringet op automatisk. Hvis den første kontakt du ringer til, ikke modtager opkaldet, vil telefonen ringe op til næste nummer automatisk. Mangler et på forhånd programmeret nummer, vil telefonen ringe 112, der er for international redningstjeneste. Disse telefoner er meget populære specielt pga. netop denne nødkald funktion. De har tjent en masse påskønnelse på grund af deres utroligt nemme betjening. Hvis du er på den høje side af 60'erne, eller hvis du planlægger at give en telefon til en ældre person, så er det bedre at overveje Emporia telefoner, da de er praktiske og ukompliceret.

Doro mobil – en nem mobiltelefon til ældre!

 

Nogen mobiler er bare nemmere at bruge end andre. Det er hele omdrejningspunktet i mobiltelefoner til ældre. Men en Doro mobil er bare dét nemmere at bruge end de fleste andre typer af mobiltelefoner, hvilket der er flere gode grunde til.

Vi kunne bruge timer på at skabe en liste med flere hundrede punkter over, hvorfor en Doro mobil er en nemmere telefon end alle andre, men det har du næppe interesse i at læse. Derfor forholder vi os en smule mere kritisk, men kommer stadig med de bedste argumenter for en Doro mobil som en fantastisk og nem telefon!

Med en Doro mobil er pris og brugervenlighed samlet!
Én ting med en mobiltelefon til ældre, som f.eks. en Doro mobil, er, hvor brugervenlig telefonen er. Er det nemt, at finde ud af, hvordan man ringer og benytter telefonen? Kan man hurtigt finde frem til kontakter? Kan man med et klik indstille lyden?

En helt anden ting er prisen. Hvis en mobiltelefon skal være ældrevenlig, skal den også være til at betale. Det er en Doro mobil i allerhøjeste grad også!

En af Doros mest populære mobiltelefoner nogensinde, Doro 326i, koster under tusinde kroner uden abonnement. For en så populær Doro mobil er det meget billigt, især, når man sammenligner med priser fra andre producenter.

Hvad gør en Doro mobil så nem?

Som sagt kan vi skrive mere, end du gider læse om Doro mobiler. Tillad os derfor at være særdeles konkrete, og her komme med nogen punkter om, hvorfor en Doro mobil bare er en nemmere telefon:

  • Knapperne på en Doro mobil er store, faste og ofte lavet af behageligt gummi.
  • Styresystemet på mobiltelefonerne fra Doro er specielt udviklet til ældre med hensyn til brugervenlighed og fleksibilitet
  • Skærmen på en Doro mobil er yderst tydelig, og du kan indstille skriftstørrelsen til at være ekstra stor.
  • Ingen unødvendige funktioner der forvirrer – en Doro mobil duer, til det den skal!

 

Med hensyn til nemme telefoner, som trods alt er hvad denne side handler om, er der ingen hverken over eller ved siden af en Doro mobil. Doro har mere end 3 årtiers erfaring indenfor mobiltelefoner til ældre, hvorfor du roligt kan snuppe en mobil fra det svenske firma. En Doro mobil er en sikker succes – hver gang!