Nem Telefon | Telefoner til ældre og handicappede

Fastnet og mobil telefoner til ældre og handicappede

Blog om telefoner til ældre | fastnettelefoner | telefoni

Doro 622 - Det næste kapitel i de ældrevenlige mobilers historie

 

Med Doro 622 har det svenske firma skabt en helt enkel mobiltelefon til ældre der selvom den er baseret på moderne teknologi er ligeså ældrevenlig og simpel som det er kendetegnet ved Doros andre telefoner.Doro 622 er baseret på Doro Experience hvilket giver en række fordele for dig som mobilbruger.Med Doro Experience opretter du en konto på din 622 og på denne måde kan der tilføjes og fjernes indhold på telefonen via en hvilken som helst computer med en internet forbindelse.Din familie kan med andre ord altid tilføje billeder, video, aftaler og telefonnumre til Doro 622 uden at de skal være i nærheden af eller have telefonen i hånden. Det hele sker via internettet og gør det meget lettere hvis du har svært ved at finde ud af din telefon.Muligheden for fjernstyring er også smart hvis du gerne vil holde kontakten med din familie da alle med brugernavn og kodeord til kontoen på din Doro 622 kan tilføje billeder som efterfølgende kan ses på telefonen.Dette er meget lettere end at skulle anskaffe sig en computer eller smartphone og samtidig skulle sætte sig ind i hvordan Facebook virker.  Det er ældrevenligt og let da den ældre ikke skal gøre noget for at modtage indholdet på telefonen. Læs mere: Doro 622 - Det næste kapitel i de ældrevenlige mobilers historie

Trådløse fastnettelefoner er stadig relevante

Mange tror måske fastnettelefonen er på vej ud til fordel for mobiltelefoner og det er på sin vis også rigtigt. 

Der findes dog stadig folk med fastnetforbindelser der stadig ønsker den bedste oplevelse når de telefonerer i hjemmet. Både almindelige børnefamilier, erhverv og ældre. 

Mange har set fordelen ved trådløse telefoner da de både er kompakte og nemme at have med rundt omkring i huset. 

Komforten er også i højsædet når du har en trådløs telefon da du selv kan vælge om du ville sidde i den gode stol eller ligge på sofaen når du snakker i telefon.

Med en almindelig fastnettelefon er du bundet til stedet hvor telefonen er sat til og du har kun længden på ledningerne at gøre godt med. 

Læs mere: Trådløse fastnettelefoner er stadig relevante

Vocally – et hjælpemiddel for blinde og svagtseende

Vocally kan ringe op for dig, så du ikke mere skal bruge din fastnettelefon til det. Det kan være svært at ringe op, hvis du slet ikke kan se noget rigtigt mere. Derfor kan denne lille lette box - Vocally, gøre det for dig!

Læs mere: Vocally – et hjælpemiddel for blinde og svagtseende

Doro PhoneEasy 326 – den mest populære doro mobil

 

Doro PhoneEasy 326 – den mest populære doro mobil
Det er ikke tilfældigt at Doro HandlePlus 326i er den mest solgte doro mobil til ældre. Doro HandlePlus 326i har store sorte taster med hvide tal og tasterne er let adskilte, så betjeningen foregår let. Doro startede for år tilbage med at udvikle mobiler til ældre. Blandt de første doro mobiler var doro phoneEasy 326i og doro PhonEasy 328 blandt de mest populære doro mobiler. Siden blev doro HandlePlus326i udviklet, og har nu erstattet sine to forgængere. Doro 326i mobilen har til forskel fra 326 og 328, tydelig visning af kontaktpersonens navn og telefonnummer. I doro 326 og doro 328 var det udelukkende telefonnummeret der blev vist. I Doro HandlePlus 326i er SMS funktionen helt fjernet, p.g.a at mange bliver forvirret over sms.

Doro HandlePlus 326i har direkte opkald på tasterne A – D, hvilket gør det nemt ringe op fra mobilen. Doro PhoneEasy 326i GSM er den største mobil som doro har lavet og er klart blandt de mest populære mobiler blandt ældre.

Når du skal ringe fra doro HandlePlus326i kan det gøres ved at bladre mellem de gemte kontaktpersoner i telefonbogen (op til 20 kontakter), eller ved at indtaste telefonnummer, hvorefter der skal trykkes på ring op tasten. Ligeledes afsluttes samtalen ved at trykke læg på tasten.

Doro HandlePlus 326i har en let gummierede overflade som gør den let at holde fast i, hvilket kan være en stor fordel for personer med et svagt greb. Mobilens store og tydelige tal i hvid, er ekstra nemme at se på de store sorte taster, som står i høj kontrast til mobilens hvide overflade.

På doro HandlePlus 326i er der mulighed for tastelås, som aktiveres ved at trykke på stjerne. Tastaturet låses ligeledes op ved at trykke på stjerne.

Hvis der er behov for medhør, kan dette aktiveres ved at trykke på løft af, under samtalen.

De smarte og enkle funktioner på doro HandlePlus326i, gør denne doro mobil til den nok mest populære mobil blandt ældre med særlige behov
Se mere om doro phoneEasy 326i 

Et billigt mobil abonnement eller en trådløs telefon?

 

Her på Nemtelefon.dk har vi før kort været inde over den problemstilling, der opstår, når man skal vælge mellem en trådløs telefon eller et billigt mobil abonnement. Det siger nemlig sig selv, at en trådløs telefon benytter fastnetforbindelse, om end i en trådløs version, hvorfor et traditionelt billigt mobil abonnement ikke kan benyttes her.

Der er naturligvis fordele og ulemper ved både henholdsvis en trådløs telefon eller en mobiltelefon med et billigt mobil abonnement. Lad os tage dem en ad gangen:

Fordele ved et billigt mobil abonnement vs. en trådløs telefon: Med et billigt mobil abonnement har du en mobiltelefon som f.eks. en Emporia mobil eller en Doro mobiltelefon. Det betyder, at du kan komme i kontakt med venner, familie og hjælp, også selvom du ikke er nær hjemmet. Desuden har du her mulighed for at sende SMS’er med dit SIM-kort, spille små spil, benytte din mobiltelefon som kamera og vækkeur og hvilke muligheder moderne teknologi ellers tillader dig.
Desuden kan du med moderne smartphones, med hvilke et billigt mobil abonnement sagtens kan benyttes, tilmed gå på nettet, høre musik og se video.

Fordele ved en trådløs telefon vs. et billigt mobil abonnement: Med din trådløse telefon er talekvaliteten ved samtaler i hjemmet, og det er vitterligt der, vi snakker mest, ganske sublim. Desuden er det utrolig billigt at tale i telefon med en trådløs telefon og en fastlinje, og du kan næsten snakke 24/7 uden at frygte for en ødelæggende teleregning.
Desuden kan du med en trådløs telefon vælge at købe tilbehør som ekstra telefoner, der ellers benytter samme nummer og linje. Du kan have en trådløs telefon i køkkenet, i soveværelset og tilmed også i stuen på samme tid, og de ringer på samme tid, modtager du et opkald. Dét er ikke en luksus, du har, hvis du i stedet for en trådløs telefon vælger et billigt mobil abonnement fra eksempelvis TDC.

Skal du have en smartphone, en mobiltelefon for ældre eller lignende med et billigt mobil abonnement eller en trådløs telefon? Valget er svært - og du behøver jo faktisk slet ikke at vælge!